Krásná Filipína - Riebeová, Brigitte, 1953- (Knižní klub, 2015)
Příběh bouřlivé, zakázané lásky mezi měšťanskou dcerou a císařským synem z rodu Habsburků, která boří v 16. století stavovské hranice a vyvolává na habsburském dvoře jeden skandál za druhým. Filipína Welserová a Ferdinand II. Habsburský se zamilují, tajně uzavřou sňatek a mají čtyři děti. Avšak čím silnější je jejich vztah, tím větší jsou i překážky. Nakonec Filipína ve svých třiapadesáti letech onemocní nevyléčitelnou nemocí. Existuje podezření, že byla otrávena...