Příliš tichá Šumava - Rampichová, Zuzana (Původní česká detektivka, 2015)
Michal zdědí chalupu v malé šumavské vísce Samoty. Renovuje ji a postupně se seznámí se sousedy. Jana, která ve vedlejším domě tráví léto s dvouletým synkem, tragicky zemře a Michal pomáhá jejímu příteli vyptat se sousedů na okolnosti její smrti. Během několika dní je zabit další obyvatel Samot a Michalovi postupně dojde, že vlastně ví, kdo je vrahem a proč zabíjel...