Bez matky ne! - Al-Mer, Meral (Ikar, 2015)
V zemi, odkud pochází Meralina rodina, vládnou muži: hrdí a někdy i moudří. Ale často také brutální, bez úcty a respektu k ženám. Ani v nejmenším si nepřipouštějí, že by se žena mohla bránit. Meral se však z vlivu svého otce, který ji unesl matce, když jí byl rok, vymanila tím, že na něj v dospělosti podala trestní oznámení kvůli násilnostem, které na ní páchal. A tak znovu našla, co dlouhá léta tolik postrádala - svou matku, kterou téměř třicet let nesměla vídat...