Uf, oni přistály - Pospíšilová, Zuzana (Grada Publishing, 2013)
Začalo to malým žertem, ze kterého se však vyklubala velká záhada. Pavel se zajímá o vesmír a mimozemské civilizace a moc si přeje vidět na vlastní oči létající talíř. Jeho mladší bratr Marek se společně se svým kamarádem Vojtou rozhodne, že mu jeho přání svérázným způsobem splní. Mají v úmyslu si z něj trochu vystřelit - z vrtulníku na dálkové ovládání vyrobí létající talíř, a dokonce se pokusí vytvořit cosi jako záhadný kruh v obilí. Marek s Vojtou se náramně baví, ale jen do doby, než zjistí, že se na louce objevil opravdový agrosymbol. Pavel věří, že je to vzkaz z vesmíru, a začne po původu tajemného znamení pátrat. Potvrdí se jeho domněnka a setkají se kluci s mimozemšťany?