Kouzelná aktovka - Krolupperová, Daniela (Druhé čtení, 2015)
Co dokáže nová kouzelná aktovka, tak to budete kulit oči jako hlavní hrdinové Viktor a Hugo. Na jaře se do blízké říčky vrátili raci, a tuhle vzácnou podívanou si druháci Viktor a Hugo nemohli dát ujít. U vody však zvědavý Viky na mokrém svahu uklouzne – dokonale se zmaže a školní aktovku promění v potrhanou kouli. Když se kamarádi sklesle loudají přes park domů, na lavičce sedí dva pánové, kteří vypadají jako ze starého filmu. A jeden z nich Vikymu nabídne novou brašnu. Viky si ji rád vezme, ale pak nestačí kulit oči, co aktovka všechno dovede! Druhé čtení = Čteme si sami Knihy z edice Druhé čtení jsou určeny čtenářům, kteří čtou jednodušší texty bez obtíží a s porozuměním.