Podbrdskou krajinou Rokycanska a Zbirožska - Dvořák Otomar (Regia s. r. o., 2014)
Zbytky starého hvozdu lemují dávnou hranici mezi Plzeňskem a Pražskem. Vydejme se spolu se spisovatelem Otomarem Dvořákem do kraje jeho předků, do míst, kde Brdy splývají s Křivoklátskou vrchovinou. I tentokrát to bude dobrodružné putování, které začneme hledáním stop po středověkých Rokycanech, vzpomeneme na americké osvoboditele z května 1945 a dramatické příhody na demarkační čáře, naše cesta povede přes Břaskou planinu poznamenanou hornickou tradicí a podél říčky Klabavy až k řece Berounce, poznáme legendární léčitelku z Radnic a projdeme se po hřebeni pověstmi opředeného pohoří Radče, pokocháme se malebným světem dřevěných chaloupek na Zbirožsku, navštívíme největší háj jedovatých tisů v Čechách, poznáme taje zapomenutého provaznického řemesla a podíváme se do železitých lázní v Cerhovicích.