Oldřich z Chlumu - Vondruška, Vlastimil (Moba, 2015)
Kniha je malým dárkem těm čtenářům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora a správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu. Autor v ní vypráví, jak pracuje s historickými prameny. Součástí publikace je několik povídek, které vyprávějí o méně známých etapách života Oldřicha z Chlumu.