Kněžna Ida - Ciprová, Oldřiška 1979- (Klokan, 2015)
Idu otec přesvědčí, aby se vdala za Spytihněva, syna českého knížete. Když dojde k náhodnému setkání příštích snoubenců, Ida Spytihněvovi podlehne. Mladík netuší, že dívka, s níž se pobavil na jednu noc, je z mocného rodu Wettinů. Její otec trvá na sňatku a Spytihněv svolí. V Čechách zuří protiněmecká nálada a Ida se jen modlí, aby dítě nebyla dcera