Smrt z minulosti - Češka Stanislav (Původní česká detektivka, 2015)
Další případ soukromého detektiva Stanislava Berky, kdysi šéfa jihomoravské krajské mordparty, začíná objevením bizarně zavražděné ženy, bývalé prokurátorky, v brněnské Kamenné kolonii. Případ vyšetřuje krajská kriminálka vedená majorem Motlem, který si však brzy zve svého přítele Berku na pomoc. Ukazuje se totiž, že vražda ženy, zvané Kamenná prokurátorka, má souvislost s případem, který Berka s Motlem řešili před lety