Případ kněze z Bojné - Češka Stanislav (Moba, 2015)
Hlavními hrdiny a velkomoravskými „detektivy“ jsou opět Slavomír, kníže z mojmírovského rodu a jeho vikinský přítel Erik. Na jaře roku 871 přijíždí za Slavomírem posel z Bojné, mocné soustavy hradišť v Nitravském knížectví, s pozváním, aby se zúčastnil zádušní mše za Kosoru, zavražděného pána Bojné. Kosorův syn však Slavomíra žádá především o nalezení otcových vrahů, pak také o to, aby se spojili v boji proti Frankům, okupujícím Moravské království. Slavomír pozvání přijímá, přijíždí na Bojnou a dává se do pátrání po zločincích. Vražd však přibývá a Slavomír sám se ocitá ve vážném nebezpečí života..