Žebrákova pomsta - Hrdlička, Pavel (Knižní klub, 2015)
Třetí kniha historické série. Ocitáme se v červenci roku 1401, kdy po devadesáti letech relativního míru před Prahou leží vojsko míšeňských markrabat a ti, kteří měli zemi hájit, tedy páni a rytíři, se spojili v Panskou jednotu vedenou moravským markrabětem Joštem a oblehli město z druhé strany. Za dramatických událostí dochází k otevření městských bran a podrychtář Václav dostane za úkol vypátrat zrádce