Strašidlář. Mezi námi městskými strašidly. - Klimek, Hynek (Grada Publishing, 2015)
Tajemné přízraky a strašidla, avšak spolu s nimi i docela potrhlá a legrační strašidýlka představuje přízračná, dříve hříšná ale polepšená dívka Maryčka. Průvodkyně strašidelným světem městských strašidel malé čtenáře seznámí s tajuplnými a nezřídka i děsuplnými zákoutími měst, kam strašidla občas zabloudí. Vždyť snad neexistuje město, ve kterém by se o žádném strašidle nevyprávělo, kde by se nevyskytovala v místních pověstech anebo pohádkách. Pojďte se tedy seznámit s těmi nejzajímavějšími městskými strašidly ze všech koutů naší země.Na začátku a na konci knížky je originální mapka s výskytem strašidelných bytostí na našem území, můžete si tak zjistit, kde která přebývala, a zda to nebylo právě u vás za humny