Světoví češi - Černý, Jiří (Mladá fronta, 2015)
Pojďte se začíst do příběhů osobností, které proslavily naši zem! Prostřednictvím textu a komiksu dává kniha nahlédnout do lidských osudů výjimečných osobností, které vynikly ve svém oboru, případně otevřely novou cestu vývoje. Nalezneme zde 27 příběhů pozoruhodných lidí - umělců, vynálezců, vědců i podnikatelů.