Pidibabka z Brd - Kahoun Jiří (Albatros, 2015)
V malebném městě Berouně stojí dům, který vypadá jako kostka. Je to školka, kam chodí i povídalka Emička. A tahle holčička má babičku a dědu v jeskyňkové chaloupce schované za hustým křovím. Když je Emička s tatínkem navštíví, do chaloupky může vejít jen ona. Babička s dědou jsou totiž trpaslíci!