Stopa do minulosti - Uher, František (Akcent, 2015)
Venkov jedna rodina, to již dávno neplatí. Vloudily se cizí elementy, s nimi přišla závist, nepřejícnost, zlomyslnost. Pod uhlazeným povrchem se skrývají ještě horší vlastnosti. A co víc, v menších místech si lidé nahlížejí okny nejen do talíře, jeden o druhém ledacos vědí. Když však padne kosa na kámen, v katastru obce je nalezena mrtvá žena a policisté si podávají dveře, lidé zavírají ústa. Nezbývá, než nahlédnout hluboko do minulosti zaváté prachem času. Trnitá cesta k nastolení spravedlnosti vede kolem hřbitova. O tom všem je Stopa do minulosti