Dívka, již jsi tu zanechal - Moyes, Jojo (Bestseller, 2015)
Píše se rok 1916, když francouzský malíř Edouard Lefevre odchází bojovat na frontu. Jeho mladé manželce Sophii po něm zůstane na památku akorát její portrét, na svou dobu poněkud nezvyklý. Když však městečko, v němž Sophie žije, padne do rukou Němcům, ocitají se jeho obyvatelé na samém hranici absolutní bídy a pro kousek chleba musejí často dát všanc i holý život. A tehdy Sophiin portrét upoutá pozornost nového Kommandanta. Německý důstojník je obrazem doslova posedlý a Sophie je odhodlaná riskovat cokoliv - rodinu, svou pověst i život-, jen aby mohla znovu spatřit svého muže.