Praha v srdci. 189 příběhů města a lidí - Fučíková, Renata (Práh, 2015)
Praha v srdci , to je 189 příběhů, které se v Praze odehrály v průběhu posledních dvou set let. Ukazují, že nedávná minulost je stejně dramatická a spletitá jako ta středověká.Obyvateli Prahy byli Franz Kafka, Jaroslav Seifert, Bohumil Hrabal, Jaroslav Hašek, Jan Patočka, Jiří Dienstbier i Václav Havel. Prahou pochodovala okupační vojska, v Praze Vinohradech se bojovalo o rozhlas, v Praze Kobylisích byli popravováni čeští vlastenci, v Praze Ruzyni zadržováni disidenti, v Praze byl spáchán atentát na říšského protektora. A kdysi průmyslové čtvrti jako Smíchov, Karlín a Libeň psaly historii průmyslového věku, kdy se bída snoubila s úspěchem, pokrokem i nadějí na lepší zítřky.Praha v srdci není vyčerpávající historickou studií, je však jedinečným výtvarně-literárním vyjádřením uznávané autorky, která miluje své město.