Královna Kunhuta a Záviš - Whitton, Hana (Klokan, 2015)
Po smrti Otakara II. královna Kunhuta zajistí Václavovi právo na trůn a sama se uchýlí do ústraní. Touží po klidu, ale osudové setkání se Závišem z Falkenštejna jí navždy změní život. Každým dnem vzrůstá cit, který je pojí, až se nakonec změní ve vášnivou lásku. Může mu královna důvěřovat? Proslýchá se, že na Moravském poli zradil krále. Co když zradí i ji?