Rok Patrika - Bártová, Klára (2015)
Hlavní hrdinkou je jednatřicetiletá Alice, doktorandka, milá a sympatická holka z dobré rodiny. Najít solidního muže po třicítce pro emancipovanou ženu, co není chodící reklama Barbie, není tak úplně snadné. Biologické hodiny to ale nezajímá. Když se zjeví pohledný, charismatický a vychytralý "sňatkový podvodník" Patrik, zem se zachvěje. Alice se zamiluje a nevidí, neslyší. Chce svůj sen, pevný vztah, svatbu, dítě, domek se zlatým retrívrem a bílým plaňkovým plotem. Sen je sen, probudíš se, je den. Alici čeká tvrdý pád na zem. Patrik ji fikaně obere o veškeré peníze, manipuluje s ní a využívá, jak ho jen napadne. Dostaví se fyzické i psychické násilí a místy jde dokonce o holý život. O život Alice i nenarozeného dítěte.