Pegas - Steel, Danielle (Ikar, 2015)
Ženský román sleduje životní osudy členů dvou německých aristokratických rodin v letech 1938-2014. Na podzim roku 1938 se radikálně změní život ovdovělého Nicolase von Bingena, třiačtyřicetiletého vikomta, příslušníka jednoho z nejstarších šlechtických rodů v Bavorsku, když se dozvídá, že jeho údajně mrtvá matka byla poloviční Židovka. Je nucen opustit svou vlast, neboť jemu a jeho dvěma nezletilým synům hrozí deportace do koncentračního tábora. S pomocí svého nejlepšího přítele Alexe von Hemmerleho, majitele rozsáhlého panství a chovatele koní, který mu daroval dva lipicány a šest arabských koní, se vydává i se syny zaoceánským parníkem z přístavu Bremerhaven do New Yorku. Odtud pokračuje do městečka Sarasota na Floridě, kde se začne jeho úspěšná kariéra cirkusového drezéra koní. V USA se znovu ožení s mladou polskou provazochodkyní a nalezne zde nový domov. Po skončení války prodá majetek v Německu, a tak si může konečně splnit svůj sen a na ranči v Kalifornii zahájit chov koní