Vojenská felčarka - Rehn, Heidi (Knižní klub, 2016)
Německo ve třicetileté válce. Chytrá žoldnéřská dcerka Magdalena pracuje jako ranhojička v císařském vojsku. Brzy zahoří velkou láskou ke kupeckému synovi Erikovi, který od smrti svých rodičů žije sám. Je to ale zakázaná láska, protože otcové milenců kdysi proti sobě stáli jako nepřátelé. Po jedné bitvě Erik beze stopy zmizí - a Magdalenu čeká osudové rozhodnutí