Pygmalión - Shaw, George Bernard (Edice D, 2013)
Slavná komedie o pěti dějstvích nese název podle pověsti o řeckém sochaři, jenž vytvořil sochu tak krásnou, že se do ní zamiloval a na bohyni Afrodité pro ni vyprosil řeč a život. Stala se předlohou ke slavnému muzikálu My Fair lady