Plešatá zpěvačka. Židle - Ionesco, Eugene (Edice D, 2006)
Plešatá zpěvačka s podtitulem Antihra byla v době svého vzniku objevem. Jde o první Ionescovo dramatické dílo, které zároveň otevírá cestu dalším tvůrcům tzv. absurdního divadla. Také Židle patří mezi Ionescova nejvýznamnější dramatická díla. Plešatá zpěvačka v překladu I. Zmatlíka a Židle v překladu V. Mikeše vycházejí v edici D jako 25. svazek