13 hodin - Meyer, Deon (Moba, 2015)
Někdo by detektiva Bennyho Griessela nazval legendou. Jiní by řekli, že je to starý opilec. Ať tak či onak, na to, aby mohl být povýšen, šlápl Benny v průběhu let na kuří oko příliš mnoha lidem. Nyní se pokouší zůstat střízlivý a snaží se vyškolit novou generaci bojovníků se zločinem. Když ale v Kapském Městě zmizí americká turistka, panikařící politici si hned vzpomenou, koho je třeba k případu povolat. Benny má jen třináct hodin na to, aby zachránil vystrašenou Rachel i svou kariéru. A aby toho nebylo málo, musí vyřešit ještě jeden případ – vraždu jihoafrického hudebního manažera. Benny vydržel střízlivý už 156 dní, avšak další dny bez pití budou pro něj obzvlášť náročné..