Staré pověsti české - Eislerová, Jana (čtení, radost, poučení, 2015)
Od Praotce Čecha přes Horymíra a Šemíka až k legendě o propasti Macocha. Celkem 21 pověstí, které zná každý správný Čech, je připraveno pro další generaci. Staré pověsti české jsou převyprávěny tak, aby jim s pomocí krásných ilustrací porozuměly i děti.