Robinson Crusoe. : Na ostrově zvířátek - Březinová, Ivona (Fragment, 2016)
Na malém exotickém ostrově žije společně s dalšími zvířátky přátelský papoušek Úterý. Jednoho dne přijde prudká bouře, která přinese na pláž podivnou věc, z níž vyleze příšera. Zvířátka netuší, že věc je vrak lodi a příšera člověk jménem Robinson Crusoe, který na jejich ostrově ztroskotal. Tak se zrodí neobvyklé přátelství... Knihu doprovází ilustrace ze stejnojmenného animovaného filmu