Toulavá kamera 20 - Toušlová, Iveta (Freytag a Berndt, 2015)
Turistickou sezonu 2015 nastartuje jubilejní dvacátý díl Toulavé kamery, knižní verze populárního televizního pořadu, která právě vychází. Jako pokaždé bude Vaší sympatickou a praktickou průvodkyní při Vašich toulkách. Pojďte s námi strávit den na jednu z nejkrásnějších pláží v ČR u hamerského jezera, rozhlédněte se z atypické věže hradu Roštejn, ukrytého v lesích okolo Telče, namalujte si vlastní karnevalovou masku v Zákupech nebo rovnou navštivte místní bujarý masopust, proveďte své ratolesti Dětským světem v Ostravě, kde si vyzkouší všemožné dospělácké profese na vlastní kůži, zpestřete den sobě i zvířatům v paraZOO, přičichněte k historii ruční výroby vánočních ozdob či rukaviček nebo se vydejte po naučné stezce u Michalových Hor, kudy denně chodili horníci do stříbrných dolů. Dvacáté pokračování oblíbené ediční řady obsahuje tradičních padesát reportáží, doplněných fotografiemi, mapami a praktickými informacemi. Kniha vznikla ve spolupráci nakladatelství freytag & berndt a České televize