Doubravka Přemyslovna - Ciprová, Oldřiška 1979- (Klokan, 2016)
Doubravka Přemyslovna, dcera českého knížete, se má vdát za polského knížete Měška. Doubravka ho zná už od dětství a je jím pro jeho chrabrost i krásu uchvácena. Její nadšení trvá do doby, než dorazí na polský dvůr a zjistí, že pověsti o prostopášném Měškovi nepřeháněly. Měšek dá mladé nevěstě jasně najevo, že svých radovánek se nevzdá.