Létala jsem za sluncem - McLain, Paula (Metafora, 2016)
Afrika na počátku 20. století a bělošské děvčátko uprostřed černé Keni. To je Beryl, kterou matka v útlém dětství opustila a zanechala ji samotnou s otcem na koňské farmě. Po nezdařeném manželství se zamiluje do charismatického lovce Denyse Finche Hattona, milence a přítele slavné baronky Blixenové. Dámy, kterou proslavila kniha Vzpomínky na Afriku. Společenský skandál donutí Beryl uprchnout do Anglie. Po návratu do Keni už ale nic není jako dřív..