Slavičí píseň - McIntosh, Fiona (Baronet, 2016)
Uprostřed masakru bitvy o Gallipoli se setkávají britská zdravotní sestra Claire Nightingalová a australský voják Jamie Wren. Navzdory hrůzám, které se kolem nich dějí, mezi nimi vzplane láska. Jenže jejich románek má krátké trvání, protože válka jejich cesty na dlouhou dobu rozdělí. Když je konečně nastolen mír, Claire nemá tušení, kde a jak začít Jamieho hledat. Přežil? Nebo ve válce padl? Cesta ji zavede až do Konstantinopole, kde se setkává s charismatickým otcem padlého tureckého vojáka, s nímž se Jamie setkal v bitvě o Gallipoli. Přestože se tomu oba brání, je vzájemná přitažlivost nepopiratelná