Funebračka 1. Přítelkyně smrti - Aichner, Bernhard (Knižní klub, 2016)
Brünhilda Blumová je majitelkou pohřebního ústavu a láskyplnou matkou dvou dětí. Získává si všechny svým velkým srdcem a přívětivostí. Jezdí na motorce, ráda si zajde na skleničku a je šťastně vdaná. Vede hezký život. Ten se jí však náhle rozpadne, když její manžel Mark utrpí smrtelnou nehodu. Před jejíma očima ho přejede auto. Řidič uprchne. Po čase zjistí, že nehoda jejího manžela nebyla náhoda, že pět vlivných lidí si přálo jeho smrt. Blumová plánuje pomstu. Tvrdě a nekompromisně. Proč je tak nemilosrdná? Odpověď na to leží v minulosti staré mnoho let...