Do Vladivostoku na zmrzlinu na kole - Tomšíček, Jan (OFTIS, 2008)
Tomšíčkova pátá kniha o cestování po různých kontinentech pochopitelně ne jinak něž na kole. Tentokrát se očima autora podíváme do Volgogradu, na Ural, Sibiř, abychom letmo zahlédli Omsk a Novosibirsk, překonáme mnoho potoků a řek, z těch největších Ob, Jenisej a Lenu. Po mizerných cestách se dostaneme k Bajkalu a pak přes Dálný východ do Komsomolska na Amuru a podél řeky Ussuri až do Vladivostoku, kam autor dorazil po 126 dnech