Vejce podle Stroganova - Horáková, Naďa (Původní česká detektivka, 2016)
Vražda majitele prestižního hotelového řetězce obrátí život naruby redaktorce brněnského gastronomického časopisu Taťáně Krempové. K nelibosti svého bratrance, kriminalisty Richarda, a jeho kolegy Alexeje pátrá po vrahovi na vlastní pěst, aby získala podklady pro článek. Motiv vraždy sahá hluboko do minulosti ruského šlechtického rodu Stroganovů a Taťána brzy pochopí, že byla příliš naivní. Vypátrá vraha dřív, než se stane jeho obětí?