Říše milosti ; překladatel Tereza Blatná - Brekke, Jörgen (XYZ, 2016)
V Muzeu Edgara Alana Poea ve Virginii je objevena mrtvola kurátora stažená z kůže. Případ vykazuje jistou podobnost s událostmi v knihovně v norském Trondheimu. Detektiv Felicia Stoneová z Richmondu a trondheimský policejní inspektor Odd Singsaker pracují na obdobných případech vraždy, spáchaných stejným způsobem, ale na opačném konci světa. Vyšetřování navíc odhalí souvislost s vzácným svazkem ze šestnáctého století, vázáném v lidské kůži