Rozum pod lavicí - Elmanová, Olga (Knižní klub, 2016)
Knížka určená starším dětem, mládeži i dospělým zábavnou formou doplňuje celkový rozhled. První oddíl Rčení popisuje význam a původ okřídlených výroků z kulturní historie, např. Achillova pata, A přece se točí!, Damoklův meč, ať už mají kořeny v bibli, antické mytologii, ve středověku či v době nedávné. Stručné portréty velikánů kultury, vědy a politiky najdete v oddíle Významné osobnosti a vysvětlení nových slov v našem denním životě v oddíle Cizí slova. Vtipnými ilustracemi knihu doprovodil Jiří Fixl