Ďáblova písmena ; ilustrátor Vojtěch Otčenášek - Drijverová, Martina (Albatros, 2015)
Jean-François de La Pérouse byl francouzský námořní důstojník a objevitel. Když jej roku 1785 vyslalo ministerstvo námořnictví na expedici do Tichomoří, zastavil se La Pérouse na ostrově Tenerife a vyslal dva členy posádky na vrchol obávané hory Pico de Teide. Marně je Španělé od výstupu zrazovali. Jaké tajemství hora ukrývá? Ďáblova písmena, která prý přináší samé neštěstí. Je to jen pověra? A jak skončí La Pérousova výprava?