Karel IV. Únos v Paříži - Válková, Veronika (Kouzelný atlas putování časem, 2016)
Když Bára na půdě domu, kam se s rodiči přestěhovali, našla starý atlas, vůbec netušila, jaké skrývá tajemství. S jeho pomocí se dostala na francouzský královský hrad ve 14. století, seznámila se s výrostkem, z nějž se vyklubal budoucí císař Karel IV., a dokonce se zapletla do únosu s velmi překvapivým rozuzlením