Zasluhuje zemřít - Jackson, Lisa (Domino, 2017)
Můžete utíkat. Můžete se skrývat. Ale minulost vás stejně dostihne. Sleduje, jak se do vody pozvolna noří tělo té, kterou kdysi miloval. Už nikdy nebude tak krásná jako dřív, ale jemu to nevadí. Vzal si od ní totiž něco na památku. Není to ani tak suvenýr, jako spíše trofej. Protože trofeje patří vítězům. A on se bezpochyby cítí jako vítěz. Policistky Alvarezová a Pescoliová se obtížně sžívají s novým velitelem, v celém oddělení vražd panuje naprostý chaos. A do toho všeho přijde zpráva o nálezu mrtvého těla, kterému chybí prst. Alvarezová doufá, že zohyzdění oběti je výraz vrahovy zášti vůči mrtvé, nikoli známkou jeho šílenství. Doufá nadarmo, protože záhy je nalezeno další tělo. Vyšetřování brzy začne ukazovat na konkrétního podezřelého, ale s každým objeveným důkazem sílí v Pescoliové tísnivý pocit, že za tímto případem se skrývá mnohem víc, než se na první pohled jeví. Tento vrah přišel do Medvědího brodu proto, aby dokonal pomstu, kterou naplánoval už před lety. Kdo ještě si podle něj zasluhuje zemřít?