Tajemství Mayů - Cussler, Clive (CPress, 2016)
Další dobrodružství manželů Sama a Remi Fargových nás zavede do srdce mexické džungle, na místo, kde kdysi sídlila bájná mayská civilizace. Naši hrdinové jsou na stopě artefaktu nevyčíslitelné hodnoty - tzv. Mayského kodexu, knihy, která skrývá největší tajemství Mayů, tajemství, jež se nikdy nesmí dostat do nepovolaných rukou. Ale jak už to bývá, o vzácnou knihu usilují i gangsteři, kteří se nezastaví před ničím. Poklidná práce na archologických vykopávkách se zakrátko mění v boj o holý život