Země odpoledního slunce - Wood, Barbara (Ikar, 2017)
Píše se rok 1920 a dvacetiletá Elizabeth Van Lindenová se stejn? jako její vrstevníci pokouší co nejrychleji se vymanit z konvencí, na kterých lpí generace jejích rodi?? a které po válce už nemohou platit. Svobodný život se vydá hledat s milovaným mužem do jihozápadní Kalifornie, kde po?ád ješt? na odvážlivce a dobrodruhy ?ekají skv?lé p?íležitosti. Brzy zjistí, že si vzala ?lov?ka, kterého v?bec nezná, sobeckého, bezohledného a s násilnickými sklony. Ale nevzdá se, snaží se najít smysl života v práci pro místní bílou i indiánskou komunitu a p?itom tajn? sní o nové lásce. Dosáhne št?stí, jež si zaslouží?