Závěje - Reiersgärd, Marit (Kniha Zlín, 2017)
Detektivka z prostředí malého norského města, kde každý něco skrývá a kde i samotní vyšetřovatelé mají svá dobře střežená tajemství. Je 25. ledna, hustě sněží. Toho dne zmizí beze stopy pětiletá Oda. Téhož dne najde student Raimo mrtvé tělo místní malířky Vibeke Hansenové. Rozbíhá se vyšetřování, policie začne vyslýchat místní obyvatele. Všichni se tu znají, každý něco ví, každý má nějaké problémy a něco skrývá, dokonce samotní vyšetřovatelé mají svá střežená tajemství. Dny ubíhají, v případu stále není jasno, a tak se Odina zoufalá matka rozhodne vzít věci do vlastních rukou