Smrt na Karlštejně - Bauer, Jan (Moba, 2017)
Na hradě Karlštejn se tajně schází panská opozice proti králi Václavu IV. s jeho bratrem, uherským králem Zikmundem. Po jedné takové schůzce je v hradní studni nalezeno mrtvé tělo člena královské rady. Šlo o nešťastnou náhodu, nebo o vraždu? A pokud ho někdo zabil, kdo to byl a proč? Na to musí přijít pomocník královského sudího Jakub Protiva z Protivce v doprovodu svého přítele, mnicha Blasia. Zatím netuší, že jim při pátrání půjde o holý život