Klášterem obchází ďábel. Případy královského soudce Melichara - Bauer, Jan (Brána, 2017)
Po nečekané smrti Rudolfa Habsburského řečeného Kaše se na český trůn vrátil Jindřich Korutanský. Melichar z Roupova i nadále zůstává v jeho službách jako královský soudce. Nový opat strahovského kláštera Gerard, původem Francouz, ho požádá o vyšetření záhadných vražd, k nimž u strahovských premonstrátů došlo a které vypadají, jako by se jich dopustil sám ďábel