Srdce rebelky - Roberts, Nora
Skotsko, 1745. Na pozadí osudové bitvy u Cullodenu na Skotské vysočině, v níž jakobitská vojska utrpěla porážku od Angličanů, se odehrává jiný souboj - mezi mužem a ženou, jehož vítěznou trofejí je čest, respekt a láska. Skotka Serena MacGregorová už od dětství, kdy jejich údolí napadla skupina vojáků, nemá Angličany vůbec v lásce. A přítel jejího bratra Brigham Langston není výjimkou, přestože stojí ve sporu o krále na straně Skotů... a přestože Serenu přitahuje. I když si tenhle sympatický a příjemný muž získá náklonnost celé MacGregorovy rodiny, Serena se stále zdráhá připustit si ho k tělu