Rytíři z Vřesova - Niedl, František (Moba, 2017)
Píše se rok 1310 a do Čech přijíždí mladičký Jan Lucemburský, aby se zde ujal vlády. Země je rozpolcená. Na jedné straně přívrženci slabého Jindřicha Korutanského, na druhé straně přívrženci Jana Lucemburského, manžela Elišky Přemyslovny. Skutečnými hrdiny tohoto příběhu jsou však spíše ti, o nichž kroniky většinou mlčí. Ti, jejichž životy upadly v zapomnění, jejichž příbytky a tvrze se rozpadly v prach a dnes si již nikdo nevzpomene na to, kde se nacházely.