Zkrotit vlka - Black, Benjamin, 1945- (Moba, 2017)
Během kruté zimy roku 1599 přijíždí do Prahy mladý učenec Christian Stern, aby zkusil své štěstí na dvoře výstředního císaře Rudolfa II. Hned první noc v opilosti zabloudí do Zlaté uličky a narazí tam na tělo mladé ženy. Přepychové šaty zavražděné svědčí o jejím urozeném původu, stejně jako zlatý medailon na proříznutém hrdle