Ostrovy našich snů - Vacková, Monika (Jiří Vacek - Altiplano, 2014)
V pořadí pátý cestopis je složen ze zážitků z několika nezapomenutelných exotických cest na místa, která měla společné především to, že je obklopovalo moře. Jedná se totiž o ostrovy, souostroví a dokonce i o ledový kontinent - Antarktidu. Kniha Vás tak zavede do Karibiku, Pacifiku, Indického oceánu, Polynésie, Oceánie a také na nejjižnější ledové místo zeměkoule