Námluvy se zločinem - Beran, Ladislav (Původní česká detektivka, 2017)
O tom, že každé námluvy nemusí skončit dobře, a námluvy se zločinem už vůbec ne, vypráví nový soubor krimi povídek emeritního komisaře kriminální služby Ladislava Berana. Už názvy povídek – Ďábelský plán, Parťák, který nedržel slovo, Zaplacené alibi, Sbohem svobodo, Druhá identita, Zloděj, který neměl talent, ale i ty s poetickým názvem, jako Půlnoční blues pro starou dámu, V manželské posteli se nefauluje, Námluvy se zločinem nebo Oči, které lhaly – slibují potřebné napětí, humor i člověčinu, které jsou pro tohoto autora typické..