Nevinný bratrovrah - Dobrylovský, Jiří (Moba, 2017)
Zakladatel českého státu kníže Boleslav I., byl panovníkem, za jehož vlády česká říše dosáhla největší rozlohy v dějinách, domohla se obrovské moci a mezinárodní prestiže a získala i církevní samosprávu v podobě zřízení pražského biskupství. Naproti tomu na Boleslavovi utkvěl stín vraždy vlastního bratra, knížete Václava, a bratrovražda mu v dějinách vynesla nechvalný přívlastek Ukrutný. Jenže k té bratrovraždě se váže řada otázek, vše mohlo být i jinak, a právě o tom pojednává tento román