Teta to plete - Březinová Ivona (První čtení, 2015)
Pojďte s námi rozplétat pohádkové klubko. Co to teta Běta zase plete? Nejenom svetry, ale i pohádky. Teta Běta ráda plete. Svetry, čepice, rukavice i šály. A taky pohádky. Když se teta pustí do jejich vyprávění, nestačí Šárka s Vašíkem kulit oči. V tetiných pohádkách Červená karkulka potká v lese jelena se zlatými parohy, Popelka leze na strom a hledá světýlko, Sněhurka trpaslíkům vaří ze známého hrnečku kaši a probuzení Šípkové Růženky je přímo k neuvěření. Malí čtenáři si však na nich mohou skvěle vyzkoušet, jak dobře znají ta nejhezčí pohádková vyprávění. Přestože je všech osm na první pohled pěkně zamotáno v klubíčku, nevzniká zmatek nad zmatek, ale zábavné čtení. Vzhůru tedy do veselého rozplétání pohádkového klubka!